HTML

Minden ami Nirvana

Minden ami Nirvana

Friss topikok

Linkblog

Egy tucat embert öltek meg vérszívó denevérek

2009.08.14. 23:53 Nirvana Peti

Legkevesebb 13 ember halálát okozták vérszívó denevérek egy Brazília északi részén fekvő tartományában. A halál oka minden esetben veszettség volt, amit a szárnyas emlősöktől kaptak el az áldozatok.

A CNN beszámolója szerint a brazil egészségügyi hatóságok március közepén figyeltek fel arra, hogy szokatlanul nagy számban jelentenek veszettség okozta haláleseteket az északon fekvő Para tartomány azon részéről, ahol az Amazonas az óceánba ömlik. A rengeteg szigettel tarkított és esőerdővel borított területről március eleje óta mintegy 300 olyan esetet jelentettek, hogy denevérek haraptak meg embereket. Kutatók szerint az okozhatja a rendkívül nagy számban előforduló "támadásokat", hogy az erdőirtások miatt megváltozott a denevérek vándorlási útvonala és ezzel a zsákmányszerzési szokása.

A patkánynál valamivel kisebb vérszívó denevér normális esetben nagyobb madarak és alvó állatok vérét szívja. Harapása és az általa kiszívott vér mennyisége nem halálos, mégis rendkívül veszélyes, mert sokuk veszettséghordozó. A brazil egészségügyi minisztérium elegendő védőoltáshoz szükséges vakcinával látta el a területet, arra számítva, hogy a jövőben - az erdőirtásnak és népességnövekedésnek köszönhetően - egyre több hasonló eset fordul elő.

[origo]

Szólj hozzá!

Címkék: meg egy embert vérszívó tucat denevérek öltek

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenaminirvana.blog.hu/api/trackback/id/tr191310383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása