HTML

Minden ami Nirvana

Minden ami Nirvana

Friss topikok

Linkblog

Nem hiszek az országok létezésében

2009.07.11. 02:04 Nirvana Peti

( a nacionalisták és egyébb szélsőségek kérem ismét kíméljenek meg kommentjeiktől, nem kívánom megváltoztatni amit gondolnak és ők se tegyék mert nem fog menni)

Hát emberek meg kell mondjam hogy országokban gondolkodni számomra röhelyes és idejétmúlt. A '60-as években csináltak egyszer egy pszihológiai tesztet az Usában ahol egy általános iskolában két csoportra osztották a gyerekeket, piros és kék osztályra. A piros csoportnak előjogokat adtak.  Majd megvárták mi történik. Ami történt hogy egyik napról a korábban egy közösség két részre szakadt és megkezdődött egymás szidalmazása miszerint:

-Te rohadt Kék!

-Te szemét Piros!

Utálta egymást a két csoport.

Egy ennél is érdekesebb kísérlet volt a 80-as években ha jól emlékszem ahol két tucat ambert börtönőrre és rabra osztottak szét majd megvárták mi történnik...Az történt, hogy mindenki felvette a saját szerepét, a rabok rabokként viselkedtek, az őrök pedig őrökként. Két hét múlva meg kellett szakítani a kísérletet mert az őrök annyira keményen bántak az "elitéltekkel" hogy majdnem halálos kimenetelű volt a dolog.

Ezen a két példán keresztül kívántam bemutatni hogy mi történik például Magyarország és Szlovákia között. Épp ezért meg kell szüntetni az országokat és egy globális dologgá fejlődni. Tulajdonképpen ez is történik lásd Európai Unió vagy korábban az usa, csak kurvalassan.

Szólj hozzá!

Címkék: pedig rabok pszihológiai tesztet rabokként őrök őrökként

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenaminirvana.blog.hu/api/trackback/id/tr651239794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása